Vuonna 2017 huomasin Instagramissa, että lappalainen yritys hakee viikonlopuksi juurenpesijää. Samalta istumalta hain mukaan. Mieheni kysyi, että mitä se oikeastaan tarkoittaa. Sanoin, että en tiedä, mutta otan selvää.

Kiitos kuvasta Susanna Vento

Viikonloppu Narkaudessa oli ihan huippu. Pesimme porukalla ruusu- ja väinönputkenjuurta samalla oppien Lapin yrteistä ja niiden valmistuksesta tuotteiksi nimeltä Mahti ja Sinni. Tuon viikonlopun jälkeen olen käyttänyt tuotteita säännöllisesti ja aina ilahtunut huomatessani, että Arctic Warriorsilta on tullut uusi tuote.

Arctic Warriorsin tutustumisen jälkeen en ole enää ostanut tuotteita kaukaa. Olen huomannut, että Lapin tuotteilla on ihan samoja vaikutuksia, kuin kaukaa tuoduilla superfoodeilla. Lisäksi tiedän miten tuotteet tehdään ja mistä ne tulee. Lapin luonto on puhdasta ja tuotteet vahvoja, sillä karujen sääolosuhteiden alla ne joutuvat tekemään valtavan työn päästäkseen kasvamaan.

Narkauksessa vuonna 2017. Kuvasta kiitos Susanna Vennolle.

Muutama kuukausi huomasin, että Arctic Warriors hakee sanansaattajia. Alle 10 minuutissa tein ja lähetin hakemuksen. Tiesin, että haluan hyvällä mielellä lähteä saattamaan heidän sanaansa eteenpäin. Luotan heidän tuotteisiin 100% ja olen omin silmin nähnyt prosessin, kuinka kovan työn takana on, että tuotteet päätyvät purkkeihin.

Lapin luonnossa makoilua vuonna 2017. Kuvasta kiitos Susanna Vento.

Olin iloinen, kun sain sähköpostin, että olen päässyt sanansaattajaksi! Olin oikeastaan kyllä enemmän kuin iloinen, pompin riemusta. 😀 Tuotteita, joita Arctic Warriorsilta olen käyttänyt säännöllisesti vuodesta 2017, on:

•Mahti. Se on väinönputken juurta. Olen käyttänyt sitä siksi, että se suojaa flunssalta ja parantaa vastustuskykyä. Tuote on antibakteerinen.

•Sinni. Sitä käytin ennen raskautta ennen treeniä, sillä se lisää kestävyyttä ja helpottaa palautumista. Ennen raskautta tein myös pitkää päivää töitä sairaanhoitajana ja otin sitä myös työstressiä helpottamaan. Raskauden aikana en käyttänyt ollenkaan ja nyt kun vielä imetän, olen käyttänyt muutaman kerran.

•Kerkkä. On siis kuusenkerkkää. Eli siis sitä uusia kuusen neulasia, jotka maistuu keväällä kuusesta poimittuna ihanan raikkaalta. Mutta koska en ehdi niitä itse sieltä poimia, olen ostanut sen mielummin valmiina Arctic Warriorsilta. Kerkkää laitan usein juomiin mukaan, sillä se sisältää c-vitamiinia ja antioksidantteja.

Kuusen kerkkä poimitaan pienin kätösin. Kuva: Arctic Warriorsin kuvapankki.

•Puolu. Eli siis puolukkajauhe. Siis ihan oikeaa puolukkaa jauhettuna. Teen siitä kakkuja ja kääretorttutäytettä. Ihan superhyvää. Suomessa ollessani pyrin aina syömään puolukkaa mahdollisimman paljon, mutta Sveitsistä sitä ei löydä kuin hillona. Hillona, jossa on yleensä järkyttävästi sokeria, niin, että ei edes maista puolukan makua.

•Musti. Eli mustikkajauhetta. Sitä käytän samasta syystä kuin Puolua. Saa näppärästi mustikkaisia juomia tai jogurtteja. En ikinä osta valmiiksi maustettuja jogurtteja, koska ne ovat a) kalliimpia ja b) pienissä purkeissa. Minulle on helpompi ostaa iso purkki luonnonjogurttia ja maustaa se oman maun mukaan.

Tänään maustoin meidän neidille luonnonjogurttia päärynällä ja Mustilla.

•Nokkosen siemen ja Nokko. Muistan, kuinka pienenä siskoni teki nokkoskeittoa. Oli superhyvää. Tämä oli oikeastaan syy, miksi aloin lisätä nokkosta ruokiin. Esimerkiksi salaatteihin lisään usein nokkosen siemeniä. Nokkoa laitan taas juomien sekaan ja blenderiin.

Suosittelen kyllä tutustumaan kyseiseen yritykseen ja heidän tuotteisiin. Suomalaista työtä on mielestäni mahtava päästä tukemaan ja suomalaisen luonnon superfoodeihin on kaikkien hyvä tutustua! Siitä saattaa innostua pian itsekin hiippailemaan metsään keräilemään syötävää.🤩

Marjaisaa ja juurikasta viikkoa!

ps. 16 viikkoa enää Lahden kisaan! 🤪 Alkaa jo jännittää!