Minut valittiin tänä vuonna Arctic Warriors -yrityksen sanansaattajaksi, eli soturiksi. Miten päädyin kyseiseen pestiin ja mistä kaikki alkoi, kerron siitä nyt. 

Oli vuosi 2017 ja selailin instagramia. Huomasin, että lappilainen yritys hakee juurenpesijöitä. Juurenpesijöitä?! Olinko lukenut oikein, mietin. Luin hakuilmoituksen ja mielestäni se vaikutti minulle juuri oikeanlaiselta paikalta. Laitoin juuri-rikkaan hakemuksen menemään ja kohta minut valittiin mukaan. Asuimme silloin jo Sveitsissä ja työskentelin 100% sairaanhoitajana. Oli melko työlästä yrittää selittää pomolle, että miksi haluan vapaata. Hän kuitenkin ymmärsi nopeasti mistä oli kyse. Täällä käytetään paljon yrttejä ja rohtoja, sekä kotona, että klinikoilla. Siksi pomonikin pidensi viikonloppuvapaatani oikein iloisin mielin, kun kerroin lähteväni oppimaan lappilaisista yrteistä.

Kun juurenpesuviikonloppu vihdoin tapahtui, lensin ensin Helsinkiin, jossa yövyin lentokentän penkeillä odottaen aamulentoa Rovaniemelle. Arctic Warriorsin tyypit kävivät noukkimassa juurenpesukokelaat kyytiin mistä kenenkin ja sitten ajeltiin yhdessä Narkauteen. Autossa mietin hetken, että mihin olen lupautunut, sillä en tuntenut ketään alunperin. Siinä sitten istuin autossa tuntemattomien kanssa ajellen ja poroja pongaillen kohti määränpäätä. Jännää.

Juurenpesuviikonloppuna saimme tutustua Arctic Warriorsin toimintatapaan, lappilaisiin yrtteihin ja kasveihin, sekä tietysti pesimme, pesimme ja pesimme juuria. Muistan tuolloin miettineeni, että tällaisia yrityksiä pitäisi olla maailmassa paljon enemmän. Heidän toimintansa on luontoa suojelevaa ja aitoa. He eivät käytä mitään rakettitiedekoneita, vaan heidän tärkein työkalunsa on haarukka.

Arctic Warriors tekee tuotteita, jotka eivät ole mitenkään nopeasti valmiina pakkauksessa. Esimerkiksi ruusujuuri kasvaa ensin 6 vuotta, ennen kuin se nostetaan. Nostamisen jälkeen sitä pestään todella tarkkaan ja monta kertaa. Ensimmäinen pesuvesi otetaan yrityksen pihassa olevasta järvestä. Kun tuote on pesty hyvin, se pilkotaan ensin käsin ja sitten koneella. Ruusujuurieliksiirin tekeminen vaatii paljon aikaa ja todella paljon kärsivällisyyttä. Mutta kun se on purkissa, voi todella luottaa siihen, että se on sitä mitä purkissa lukee. Se on aitoa tavaraa ja aidosti tehty.

Tuo viikonloppu Narkaudessa oli aivan huikea. Se oli kuin olisi meditoinut koko viikonlopun. Sai oppia tekemisen lomassa uutta asiaa ja sitten sitä vain pesi juuria ja keskittyi siihen. Pääsisimpä joskus uudelleen. Tuosta viikonlopusta minulla jäi säännöllisesti käyttöön Mahti, Musti ja Puolu. Sinniä käytin säännöllisesti ennen raskautta ja nyt olen taas pikku hiljaa alkanut käyttää. Minulle on tärkeää, että tiedän mitä syön ja tiedän, mitä annan tyttärelleni syötäväksi.

Nyt, kun näin, että Arctic Warriors sanansaattajia, laitoin heti hakemuksen menemään. Olin aina toivonut, että saisin tehdä heidän kanssaan yhteistyötä ja yhtäkkiä se myös toteutui. Olen niin kiitollinen siitä.

Arctic Warriors alotti vähän aikaa sitten kampanjan nimellä ”Kusetamme reilusti”. He haluavat lisätä sillä näkyläpivyyttä yritysten toiminnassa. Kannattaa käydä heidän nettisivuillaan lukemassa asiasta lisää. https://www.arcticwarriors.fi/kusetamme-reilusti/ 

Omilla valinnoilla teemme muutoksia tähän maailmaan. Haluatko sinä tukea suomalaista yritystä vai ostaa suuhusi laitettavat yrtit Kiinasta?


Mahdin voimalla Ironmaniksi.